YOLO so uit die Bybel.

Ek het lanklaas iets van waarde getik, hierdie behoort waarskynlik ook snert te wees. Ekt nie rooiwyn in my hand, geen nuwe ervaring onlangs gehad, slegs ek. En dalk juis daarom is dit tyd om weer aan die skryf te raak, bloot vir die genot van skyf. Ek hou steeds van skryf, om my gedagtes op ‘n manier te karteer deur tyd en ruimte.

Eks tans eintlik onder heavy akademiese druk wat hopelik in die volgende drie weke ligter op my skouers sal druk indien ek die mas suksesvol sal opkom, wat ek sal. Dis nou daai oomblik wanneer die kar so vinnig ry dat die lewe ‘n tonneltjie voor jou raak en alles om jou blur net in strepies… Ek hou nie hiervan nie. Ek kan nie kwaliteit werk produseer in min tyd nie. Wel, as ek baie tyd het, doen ek net die heeltyd navorsing en gaan kyk in elke hasegat wat daar aangaan voordat ek verder beweeg. Dis my probleem met akademie, en wil heeltyd breer gaan, terwyl dit beter is om dieper te gaan.

Ek het nie iets filosofies om vanaand te se nie. Ek lees nog heel week Prediker, die afgelope twee weke eintlik. Eks nou ietwat van ‘n kenner op die gebied van Prediker vir die volgende week totdat ek dit weer vergeet. Die prediker se boodskap is eintlik heel postmodern, so uit die Bybel. Hy voer aan dat die lewe geniet moet word vir wat dit nou is, want niemand kan weet wat more inhou nie, daarom geniet nou vir wat dit is. Dit is ook al sin wat hy in die lewe insien, vreugde is die toppunt en die enigste punt van die lewe vir hom. ‘n Weergawe van YOLO so uit die Bybel! Wie sou dit nou kon raai?

 

In ander nuus. Ekt myself gevang ‘n voicemail save. Dit was van ‘n ou vriendin met wie ek al ‘n lang pad saam kom. Dit was so lekker om haar stem weer te hoor. Daar is steeds iets omtrent haar wat my laat dink aan die Athena van Coelho se Witch of Portabello. Sy is so freespirit op haar eie mission en put altyd die meeste en beste uit die lewe en maak dit ook ‘n beter plek vir almal rondom haar. Sy is aansteeklik, eenvoudig gestel. Dit is maklik om die wereld deur haar oe te aanskou, te bewonder, te geniet. Sy is soos ‘n rooi rok wat om ‘n kampvuur dans… Haar stem dra ook hierdie eerlike gemaklike toon wat mens innooi in haar wereld in. Sy is betowerend.

 

Voordat ek in ‘n normale dagboek inskrywing verval en my binneste aan die wereld vertel in die narratief wat my lewe probeer wees sal ek dit hier kortknip met die glimlag wat nou oor my lippe gly.

Totsiens vreemdeling!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *